Veel gestelde vragen - zonder spelleider

Voor welke leeftijden is het spel geschikt?

Kinderen vanaf een jaar of 10 moeten in staat zijn het merendeel van het spel te begrijpen. Het is dan wel gewenst om in ieder team minstens één volwassene te hebben. Vanaf ongeveer 12 jaar kan het spel zelfstandig gespeeld worden.

Een maximumleeftijd is er niet echt. Wel moet je in staat zijn een stevige wandeling te maken en moet er iemand in het team zijn die overweg kan met de techniek die nodig is (SMS versturen, SMS ontvangen, QR-codes scannen).

Moeten we nog dingen meenemen?

Jullie hebben eigenlijk alleen een pen nodig en een telefoon nodig waarmee je SMSjes kunt versturen en ontvangen. Tijdens het spel zullen jullie ongeveer 35 SMSjes versturen. Ook moet jullie telefoon in staat zijn QR-codes te ontcijferen. Hiervoor zijn diverse apps beschikbaar. Meer informatie over QR-codes en de beschikbare apps vinden jullie hier.

Je kunt bij het spelen een GPS-ontvanger gebruiken. Dat maakt het spel nog leuker. Kijk bij de overige veel gestelde vragen voor meer informatie hierover.

Wat is het maximum aantal personen?

Wij denken dat het leuk is om het spel te spelen met 2 tot 5 per personen per spelset. Meer mag natuurlijk ook, maar dan is de kans groot dat een deel zich zal vervelen omdat er te weinig te doen is. Kortom, wij raden je aan om bij meer dan 5 personen te werken met meerdere spelsets en tegen elkaar te spelen (wie haalt de meeste punten?).

Je kunt in principe met een onbeperkt aantal spelsets tegelijk het spel spelen.

Moet je een goede conditie hebben?

Tijdens het spel wordt er veel gelopen, maar een specifieke goede conditie is niet nodig. Het spel duurt circa 3 uur, er van uitgaande dat je halverwege een pauze van ongeveer een half uur neemt. Tijdens het spel loopt elk team circa 4 tot 5 kilometer.

Hoe werkt het als ik het spel wil spelen met een eigen GPS-ontvanger?

De versie zonder spelleider gaat er standaard van uit dat je geen GPS-ontvanger hebt. In de spelset zit een kaart van het gebied, daarop zijn de locaties gemarkeerd met letters. Inspecteur Delictus stuurt je naar een locatie en geeft je ook een hint waar je precies moet zijn / de sticker met de QR-code kunt vinden.

Heb je zelf een GPS-ontvanger? Dan kun je die gebruiken, dat maakt het spel nog leuker. Door middel van het commanda GPS AAN kun je Inspecteur Delictus laten weten dat je een GPS-ontvanger bij je hebt. Je krijgt dan de locatie door als coördinaat.

Ik heb geen eigen GPS-ontvanger. Kan ik die bij jullie huren?

De spelversie zonder spelleider kan gespeeld worden zonder GPS-ontvanger. Met GPS-ontvanger is het spel echter nog leuker. Je kunt er voor kiezen om de spelversie met spelleider te spelen, daar zit alle apparatuur, dus ook de GPS-ontvanger bij inbegrepen. Als je dat te begrotelijk vindt of om een andere reden zelf de regie in handen wilt houden, dan kun je er voor kiezen om één of meerdere GPS-ontvangers te huren. Dat kan onder andere bij onze partner GPS-huur.

Houd er wel rekening mee dat bij dit bedrijf het verhuurbedrag minimaal € 50,00 exclusief BTW moet zijn. Dit kan alleen als je meerdere GPS-ontvangers huurt of de GPS-ontvanger voor een langere periode huurt. Bel 035-7601229 voor meer informatie.

Waar kan ik één of meerdere spelsets kopen?

In iedere stad waar 'Inspecteur Delictus en de museumbende' gespeeld kan worden is er een verkooppunt, soms zelfs meerdere. Vaak is dit de VVV of een grote horeca-gelegenheid. Ook is het mogelijk om via deze website spelsets te kopen. Als je meerdere spelsets nodig hebt is dat een goede optie, zodat je zeker weet dat je ter plaatse het spel kunt spelen. We doen namelijk ons uiterste best om de verkooppunten van voldoende voorraad te voorzien, maar desondanks kan het spel een keer uitverkocht zijn.

Een extra voordeel van kopen via deze website is dat je thuis al rustig alle materialen kunt bekijken en de spelregels kunt doorlezen.

VERKOOPPUNTENWEBSHOP

Is het leuk om het spel meerdere keren te spelen (in een andere stad)?

Een aantal elementen van het spel zijn in iedere stad gelijk. Wat afwijkt zijn de algemene vragen en locatievragen, die hebben betrekking op de stad waar je het spel speelt. De aanwijzingen zijn in iedere stad gelijk, je zult dus veel al weten.

Hoe lang duurt het spel?

Dat bepalen jullie zelf. Inclusief een korte pauze is het mogelijk alle locaties te bezoeken en (bijna) alle vragen te beantwoorden in circa drie uur. Jullie mogen er natuurlijk ook langer over doen. Neem dus vooral de tijd: neem een pauze, ga lekker lunchen, enzovoort.

Kan ik het spel op ieder moment spelen?

Het spel is op ieder moment te spelen, alhoewel 's avonds en 's nachts bij gebrek aan daglicht het spel wel een stuk moeilijker is.

Is er een competitie-element?

Op zich is er geen competitie-element, zeker niet als je met één spelset speelt (van wie zou je moeten winnen?). Speel je met meerdere teams/spelsets, dan is er natuurlijk enig competitie-element: welk team haalt de hoogste score?

Heb ik internet op mijn telefoon nodig?

Nee, je hebt geen internet op je telefoon nodig. Je telefoon moet wel in staat zijn om QR-codes te scannen. Daar heb je een app voor nodig. Om die app op je telefoon te krijgen heb je - net als voor iedere app - éénmalig een internetverbinding nodig (3G of WIFI). Maar dat kun je ook al thuis doen.

Veel mensen denken dat het scannen van QR-codes iets met internet te maken heeft. Dat is niet waar. QR-codes bevatten tekst. Dat kan gewone tekst zijn (zoals bij ons spel), maar ook bijvoorbeeld een link naar een website. In dat laatste geval zal de telefoon proberen om op internet te komen. Bij ons spel gaat het puur om tekst en heb je dus GEEN INTERNET NODIG.

Uw vraag nog niet beantwoord? Neem contact met ons op.

 

Meer informatie?

Bureau Delictus
Burg J Visserlaan 14
1411BS Naarden
035 - 7601199
Contactformulier

Altijd een gelegenheid

 • Dagje weg met het gezin
 • Iets leuks met vrienden
 • Afdelingsuitje
 • Schoolkamp
 • Familieweekend
 • Scoutingopkomst
 • Verenigingsuitje
 • Vrijgezellenfeest
 • Bedrijfsuitje
 • Teambuilding
 • Groepsactiviteit
 • Incentive

Helaas, inspecteur delictus is met vervroegd pensioen. Vooralsnog is er geen opvolger.

CONCREET: DE SPELSETS VAN BUREAU DELICTUS ZIJN NIET MEER TE SPELEN EN DUS OOK NIET MEER TE KOOP :-(